Het ontstaan van de Zakenkring Hoogeveen

De Zakenkring is ontstaan in 1988 onder de toenmalige naam Commerciële Belangen Hoogeveen. Aan de wieg van deze eerste op het MKB gerichte verenigingen stonden De heren Vermaas, Oosterhof, van Gemert, Hofstee en Bouwstra. De vereniging kende een bloeiende carriére en stabiliseerde in leden rond 2003. Met enkele wisselingen van het bestuur en de ambitie het ledenaantal te vergroten werd in 2005 gekozen voor een nieuwe naam. Commerciële Belangen Hoogeveen werd omgedoopt tot de Zakenkring Hoogeveen.

De formele oprichting van het CBH – 1988
v.l.n.r. Vermaas, Bouwstra, Hofstee, Oosterhof, van Gemert

De Zakenkring ook iets voor mij?

De Zakenkring Hoogeveen heeft het doel MKB ondernemers met elkaar in contact te brengen. Vaak ligt een oplossing voor vraag of probleem om de hoek zonder het te beseffen. De Zakenkring verbindt ondernemers met elkaar, of het nu gaat om een starter of ervaren ondernemer.

Met nadruk zet de Zakenkring zich in voor de belangen van ondernemers van1 tot 25 FTE. Hiervoor onderhoud ze op structurele basis contact met de Gemeente en onderhoud een uitgebreid netwerk met verschillende MKB belangenverenigingen van binnen en buiten de regio.

Lid worden?

Iedere ondernemer uit Hoogeveen of aangrenzende gemeente kan lid worden van de Zakenkring Hoogeveen. Daarnaast kunnen ook regiodirecteuren vestigingsleiders van organisaties lid worden van de Zakenkring. Voorwaarde daarbij is dat men beslissingsbevoegd is. Een lidmaatschap is op naam gesteld en niet overdraagbaar aan anderen. De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 275,- excl. BTW.

Naast de regulieren leden zijn er enkele bijzonder lidmaatschap. Hiervoor komt u in aanmerking indien u zich inzet voor ondernemersbelangen of uit hoofde van uw functie een relatie met ondernemend Hoogeveen dient te onderhouden. Voor